Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

понеделник, 10 септември 2012 г.

Четиресет милиона, триста хиляди... Искате ли да посмятаме?

Телевизия би ти ви снощи съобщи, че започва раздаване на хранителна помощ за социално слабите граждани. За целта са били отпуснати пакети с храна за 300,000 човека. В доброто дело участват доста институции и организации и няма как да бъде иначе, след като научаваме, че стойността на въпросните помощи е 40 млн. лева. Четиресет милиона лева са много пари за усвояване, ама много наистина.
Искате ли да посмятаме?
Разделяме 40-те милиона лева на 300-те хиляди пакета.
Горките социално слаби ще се претрошат от влачене на брашно, макарони и ориз за 133,33 лева.
Ако тази "евтина" храна не е предвидена да плати следващите избори на управляващата партия, то би следвало Бойко Борисов лично да изпотроши главите на въпросните "благотворители" и да уволни Мирослва Найденов незабавно.

Информация за далаверата може да намерите тук и тук.


P. S. - 11:21 часа
Държавата би могла да подпомогне същите тия хора, като издаде емисия купони на стойсност 40 милиона, раздаде ги на подпомаганите и след това си ги изкупи обратно от търговците на храни. Само че, тогава няма да има обществена поръчка и няма да може да се краде. Грубо сметнато по това, което е обявено като помощ и стойността, на която тя възлиза, ще се окаже, че да бяха взели продуктите от лавката на аерогарата, пак щяха да бъдат с по-нормални цени.

7 коментара:

  1. Неизменно една фирма печели този търг от години

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нямам представа, но звучи логично. При тоя ценоразпис.
      Обществената трапезария хич не е бедна (смех)

      Изтриване
  2. Това е нормалната процедура която трябва да е!!! Съвсем ясно е, че когато се купят примерно 100 000 кг. или 500 000 кг. ориз или брашно, цената ще е много по-евтина от кварталния магазин! Парите са за храна, а с купони всеки може да си купи каквото иска - ракия, цигари, дрехи, парфюми! Или може да ги продаде на някой търговец на 60 % от стойността!
    Помисли преди да оплюваш някаква идея!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее, кви са тия хапливи забележки накрая (смех)

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

      Изтриване
    3. С купони не може да купува алкохол и цигари :) както и продукти различни от хранителни като перилни препарати и други :)

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване