Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

събота, 7 септември 2013 г.

Какви бежанци от Сирия искаме

Със или без нападение над Сирия бежанците ще продължават да идват, докато страната им не се успокои. Да се успокои означава да бъдат прогонени или избити всички, които са противници на управляващия в определен момент режим. По тези ширини упражняването на геноцид е главен критерий за спокойствие. В момента бягат враговете на Асад. Сирийските имигранти у нас ги определят, като ислямисти и терористи. Сирийските имигранти у нас подкрепят Асад и са против международна намеса, заради страховете им от ислямизация на Сирия и гонения срещу християните и светски настроените мюсюлмани. Страховете им са основателни, но как засяга това нас по отношение на бежанците.

Ясно е, че докато Асад е на власт вълната от бежанци няма да спре. Всеки ден няколко десетки сирийци идват в България и получават статут на бежанци. Властите казват, че ресурса е изчерпан почти напълно и се задава хуманитарна криза. Докато Асад е на власт, у нас ще идват неговите противници, които са недолюбвани от техните сънародници на родна почва.

Какво би се случило, ако Асад бъде свален?
Зависи, дали в Сирия ще настъпи мир или страната ще влезе в продължителна гражданска война с характерните за района етнически и религиозни прочиствания. Мирът не изглежда много вероятен и това предполага размирици, което означава, че бежанската вълна ще продължи - този път ще бягат поддръжниците на Асад - светски настроеното население и християните.

Единственото сигурно е, че бажанците ще продължават да идват със или без удар срещу Асад, въпросът е - от кой вид предпочитаме?

Няма коментари:

Публикуване на коментар