Да се казва, че едните са добри, защото другите са лоши, е като да се каже, че свинските говна са вкусни, защото кравешките са отвратителни.

четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Без право на замяна

Президентството и БНТ се опитват да възбудят обществен дебат за наказанията на осъдените престъпници. Попова предложи да отпадне прословутата фраза "без право на замяна" от доживотната присъда, но широк отзвук на този етап не се забелязва. БНТ повдига този и сродни въпроси в предаването "Студени досиета", където магистрати, журналисти и свещеници обсъждат темата за смъртното наказание, доживотния затвор и други. Политици движещи се по периферията на легитимността призовават за връщане на смъртното наказание. Петко Симеонов - либерален политик от миналото, се изказа във фейсбук против предложението на Попова. Тепърва ще се виждат и чуват мнения по това и по останалите предложения засягащи правосъдието, но преди да се отговори, какви трябва да бъдат наказанията, е нужно да бъдат зададени някои въпроси в рамките на този дебат.
Използвайки възможностите на скромната си трибунка и аз ще се включа в обсъждането.

Току-що БНТ съобщи, че правосъдния министър Ковачева се е изказала в подкрепа на отпадането на "без право на замяна".

2 коментара:

  1. Интересно е и твоето мнение по темата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само това, че споменавам необходимостта да се мисли, вече ми докара немалко хейт на главата. Затова ще го запазя за себе си, но можеш да си сигурен, че то е резултат на вглеждане от повече от една страна към проблема. Тоест, отговорил съм си на въпросите, които смятам да поставя публично.
      Иначе се радвам, че някой го интересува какво мисля.

      Изтриване